Zonnepanelen

Zelf duurzame energie opwekken

Zonnepanelen

Zelf duurzame energie opwekken.

Zonnepanelen vormen allereerst een goede keuze vanwege de mogelijkheid om zelf duurzame energie op te wekken. Het maakt u tot een duurzame energieleverancier, zo heeft het Europese Hof van Justitie in 2013 geoordeeld. U doet een duurzame bijdrage aan de beschikbaarheid van elektriciteit, waar u zowel zelf als samen met anderen gebruik van kunt maken. De elektriciteit die u opwekt met de zonnepanelen kunt u in eerste instantie zelf gebruiken, het deel dat u niet nodig heeft valt terug te leveren en bovendien te salderen.

Tip: als leverancier van duurzame energie bent u bovendien ondernemer voor de Belastingdienst. Dat betekent dat u de btw over de aanschaf van de panelen en de installatie daarvan kunt terugvorderen.

Besparen op de energie-rekening

Ten tweede biedt het aanbrengen van zonnepanelen de mogelijkheid om te besparen op de energierekening. Het is een van de meest aantrekkelijke voordelen van zonnepanelen, omdat de energierekening flink lager zal uitvallen. Een investering in 20 zonnepanelen kost bijvoorbeeld €9.250. Dit levert jaarlijks een voordeel op van €1.012,50 op de energierekening. Dat betekent dat u de investering in zo’n 9 jaar kunt terugverdienen. De zonnepanelen gaan gemakkelijk 25 jaar mee, waardoor er 16 jaren volgen waarin u flink minder betaalt voor de energierekening.

Zonnepanelen hebben veel voordelen, zoals:

  • Ze wekken 100% groene energie op en verlagen de CO2-uitstoot van je huishouden.
  • Ze besparen kosten op je energierekening en verdienen zichzelf vrijwel altijd terug.
  • Ze maken je minder afhankelijk van externe energieleveranciers en stijgende energieprijzen.
  • Ze bieden de mogelijkheid om geld te verdienen door energie terug te leveren aan het net.
  • Ze profiteren van aantrekkelijke fiscale voordelen van de overheid.
  • Ze hebben lage onderhoudskosten en verhogen de waarde van je woning.

In vergelijking tot het geld op een spaarrekening levert de investering in zonnepanelen aanzienlijk meer op. Het is een van de redenen waarom steeds meer mensen zonnepanelen kopen, zowel uit eigen middelen als door middel van een financiering. De voordelen van zonnepanelen zijn financieel groot genoeg, waardoor het zelfs op basis van een financiering de moeite waard is om daarin een investering te doen.

Hogere woningwaarde

Zonnepanelen laten uw woning stijgen in waarde. Zonnepanelen dragen namelijk bij aan een duurzame woning en duurzame woningen zijn nu eenmaal aantrekkelijker voor eventuele kopers. De nieuwe bewoners kunnen dan namelijk profiteren van lagere woonlasten. Ook wanneer u eventueel over enkele jaren een verhuizing in de planning heeft staan, kunnen zonnepanelen dus voordelen bieden. Hebben de kopers geen interesse in het overnemen van de zonnepanelen? Dan kunt u de panelen gewoon meeverhuizen naar uw nieuwe woning.

Interesse in zonnepanelen?

Wilt u ook weten wat het zou kosten om bij u zonnepanelen te plaatsen? Vraag dan volledig vrijblijvende offertes bij ons aan.